Sushi Berry w warszawskiej dzielnicy Marki to najmodniejszy i najświeższy lokal sushi, jaki można znaleźć w Warszawie. Ich misją jest konsekwentne dostarczanie wysokiej jakości sushi swoim klientom i zachęcanie (lub kuszenie!) Tych, którzy nie próbowali jednego, do spróbowania go od razu. Sushi Marki nie tylko podaje sushi, ale także gości swoich klientów po królewsku.
Filozofia i sztuka przygotowywania najświeższych, najzdrowszych składników oraz prezentowania ich w najnowocześniejszy atrakcyjny i apetyczny sposób odróżnia je od innych restauracji sushi w Markach w Warszawie. Zapytaj każdego miłośnika sushi Marki, co im się podoba, a prawdopodobnie uzyskasz wiele ekspresyjnych odpowiedzi. Podczas gdy niektórzy powiedzą ci, że nie chodzi o jedzenie, ale więcej doświadczenia, inni wyrażą, jak bardzo uwielbiają swoje sushi – połączenie smaków i faktur. Ludzie, którzy „nienawidzą” sushi, to zwykle ci, którzy mieli z tym złe doświadczenia i nie odważą się spróbować ponownie. Sushi może być zastraszające dla nowicjusza, dlatego zebraliśmy wszystkie nasze wskazówki dotyczące sushi, aby wymyślić ten ostateczny przewodnik po sushi.
Co to jest sushi?
Więc nigdy wcześniej nie jadłeś sushi, ale teraz możesz spróbować najpopularniejszego japońskiego jedzenia na świecie? Powiemy Ci, czego ci brakowało i jak powinieneś zacząć poruszać się po świecie tej wszechstronnej kuchni. Sushi to sposób przygotowywania potraw, które mogą przejść z wózka ulicznego do najbardziej ekskluzywnego lokalu. Sushi Marki to znana japońska metoda gotowania i serwowania potraw na bazie ryżu, warzyw, jajek i owoców morza. Sushi jest często uważane za po prostu surową rybę i ryż, ale w dzisiejszych czasach istnieje wiele odmian sushi, niektóre nawet nie łowią!
Co musisz wiedzieć o jedzeniu sushi w restauracji w Markach?
1. Jeśli lubisz ryby (ogólnie), pokochasz sushi.
2. Jeśli jesteś wegetarianinem lub weganinem, możesz odkryć więcej opcji dzięki chłodnym, orzeźwiającym bułkom na bazie warzyw.
3. Jeśli dbasz o zdrowie lub uważnie obserwujesz swoją dietę, sushi Marki to świetny wybór posiłku.
Krótka historia sushi.
Początki Sushi spowija mgła czasu. Uważa się, że pochodzi on ze starożytnych Chin, gdzie ludzie używali gotowanego ryżu do rozpoczęcia procesu fermentacji w celu zachowania ryb. Po przeprowadzce do Japonii ta metoda konserwowania i serwowania ryb w ryżu stała się popularna w IX wieku wraz z przyjęciem buddyzmu, gdy buddyści porzucili jedzenie mięsa i zamiast tego spożywali ryż, warzywa i małe ilości ryb. Przez stulecia ludzie dostosowywali i zmieniali metody przygotowywania i serwowania sushi, przyspieszając proces fermentacji i wreszcie zaczynając podawać świeże, a nie konserwowane ryby. Sushi Marki było także kiedyś jedzeniem zarezerwowanym dla elity ze względu na pracę i koszty związane z jego przygotowaniem.